Süleyman SÖNMEZ


RSS'le siteye abone olun. Gelişmeleri kaçırmayın. Favorilere ekle   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

otelturtatil

Otel Tur Tatil

Şeker bayramında Şeker tadında Turlarımız Oteller, Turlar, Cruise ve Tatil Seçenekleriyle Egtur Seyahat Acentesi


Mutfak Ekipman

Mutfak Ekipman

Endüstriyel Mutfak Ekipmanları


İsm-iCam

İsm-i Cam

El işçiliği cam bordürler, tabaklar, aydınlatma ürünleri ve aynalar


Reklam vermek için tıklayın.

Enerji Yağıyor, Esiyor, Nükleere Gerek Var mı?

Daha önce de Nükleer enerji hakkında detaylı bir yazı yazmıştım.  Ancak web’de süper ürünler görünce ağlayasım geliyor. Avucunuza sığan minik çelik bir çanak antenin ucunda bile alev yakılabiliyor, ya da yemek pişirmek için bir tencereyi ısıtıyor. Düşünün güneş enerjisinin gücünü. Üstelik Türkiye yaz kış güneş alan en kapalı havada bile yeterince güneş alan verimli bir ülke. Ya rüzgara ne demeli? Püfür püfür her yer.
  

  
 enerjigunesten Enerji Yağıyor, Esiyor, Nükleere Gerek Var mı?
solarbackpack.jpgÜstelik artık güneş enerjisini takip eden mekanik sistemler de var. Ya da bir cam filmi gibi yüzeyler kaplanıp enerji elde edilebiliyor. Bizdeyse sadece su ısıtıyoruz ve o da Akdeniz ve Ege sahillerinde…
 
Ürünlere bakın fiyatlarına bakın ve elinizi vicdanınıza koyup sorun Güneşten enerji yağarken,rüzgar eserken kükrerken, dalga enerjisinde şamandıra şeklinde üreteçlerle ufak bir sahil şeridi kullanılarak tüm şehrin elektriği sağlanabilirken nükleere gerek var mı?
 
Bakın yabancı ordular, kurtarma ekipleri pratik bir şekilde güneş enerjisini çadırlarında bile kullanmaya başlamış. Lütfen hızla uyanalım. Enerjiye harcanan para çok ama çok büyük.

powershade Enerji Yağıyor, Esiyor, Nükleere Gerek Var mı?

http://scientificsonline.com/category.asp_Q_c_E_422993_A_Solar+Cells+%26+Panels Diğer cihazlar

http://www.windwandler.de/turk/sayfasi.html Rüzgarla enerji.

http://64.233.179.104/translate_c?&u=http://www.terra.org/html/s/producto/cocina/magatzem/sprc0000.html Mutfakta güneş enerjisi
 
Not: Konuları araştırırken oldukça faydalandığım www.yenibu.com sitesini de tavsiye ediyorum.
 



Bu konular da ilginizi çekecektir

MAKALE İSTATİSTİKLERİ



 
   

Yazar: Süleyman SÖNMEZ
Bu yazı toplamda 1,391 kez, bugünse 5 kez okundu.


Konuyu sevdiniz mi? sevdiniz mi?     Sayfayi favorilerinize eklemek için tiklayin. Sayfayı favorilere ekleyin     Yazıcı dostu sayfa   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Yazma Tarihi: 7 Mar, 2007 Kategori: Bilim ve Teknoloji, Enerji, Eğitim, Günlük Yaşam


Sayfanın adresi: http://www.gunesintamicinde.com/enerji-yagiyor-esiyor-nukleere-gerek-var-mi/trackback/

Bu makalede kullanılan Makalede kullanılan etiketler:
, , , , , , ,

        Alıntı ne demektir? Telif hakkı nedir?


“Enerji Yağıyor, Esiyor, Nükleere Gerek Var mı?   ” makalesi için 2 yorum var.



  1. Cem Gök
    12 Sep 2007
    @ 09:55

    Merhaba,
    Öncelikle nükleer enerjiyi şiddetle savunmuyorum ve bütün enerji kaynaklarının kombine bir şekilde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Alternatif enerji kaynakları ve konvensiyonel enerji kaynakları hakında yeterli bilgiye sahibim. Ülkemizin gelecek yıllarda enerji gereksinimi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yetersizliği düşünülürse nükleer enerji neden bir seçenek olmasın. Ayrıca enerjinin yanında nükleer bir reaktörün gerektirdiği yüksek teknoloji ve deneyim bir çok alanda gelişmemizi sağlayacaktır. Savunulan güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinin maliyeti ve verimleri incelenirse bugünkü teknoloji ile yetersiz kaldıkları görülecektir.
    İyigünler.


  2. müslüm
    04 Mar 2008
    @ 13:03

    İyi Günler,
    İlk okul sıralarından başlayıp hala üniversite dönemlerinde bile gördüğümüz şey, Türkiye’nin coğrafi konumu ve üzerinde oturduğu hazinenin ne kadar büyük olduğudur. Su dersen su, rüzgar dersen rüzgar, kömür dersen kömür. Daha sıralayabileceğimiz bir çok kaynak bulunmakta. Ama unutulmaması gereken nokta, bu gibi kaynakların hızla tükenmeye başladığıdır. Bu sebeple alternatif kaynak/kaynaklara ihtiyaç vardır. Üzerinde oturduğumuz coğrafyanın zenginliğini en küçük çocuk bile bilir ancak büyük babalar -buradaki büyük babaların kim olduğu bellidir- tarafından hiç bir zaman bunun öneminin anlaşılması istenmez. Çünkü o kaynaklar daha sonra onların işine yarayacaktır. Verhasıl eğer büyün babalar izin veriyorsa, nükleer santraller kurulmalıdır. En azından biten kaynaklara alternatif olarak.



* Gravatar kullanan tüm sitelerde yorumunuzun yanında sembolünüzün olması için www.gravatar.com'a resim yüklemelisiniz.


YORUM YAZMADAN ÖNCE:


Türkçe yazanlar için hatırlatmalar;

* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* "Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...
...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

* Yurtdışından yazan, Türkçe klavyesi olmadığından ğ, ş, ü, ç, ö, ı harflerini yazamayanlar için:

Lütfen buraya tıklayın, yazınızı yazın ve "Türkçeleştirdikten" sonra, seçip yandaki kutuya yapıştırın. Teşekkürler.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız.

* Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.

SİZİN FİKRİNİZ NE? YORUM YAZIN


Lütfen bu makaleyi eleştirin. Aradıklarınızı buldunuz mu?
Sizin için yeterli mi? Neler eklense daha iyi olurdu?
Eğer beğendiyseniz hangi unsurlar çok iyiydi? İç kalite sistemimizin gelişmesi için yorumlarınıza ihtiyacımız var.






Google
 



YAZI ARŞİVİ : Bu sitede tümü orijinal, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce yazı ve görsel var. Dilerseniz ana sayfamıza bir göz atın ya da konu listemizden seçin. İyi okumalar.