Dev panda olarak da bilinen panda, Çin’e özgü bir ayıdır. Gözlerinin, kulaklarının ve bacaklarının etrafında siyah kürk ve vücudunun geri kalanını kaplayan beyaz kürk ile kendine özgü siyah beyaz kürk deseni ile tanınır. Pandalar, erkekler için ortalama 220-250 pound ve dişiler için 150-220 pound olan yuvarlak bir yüze ve sağlam bir gövdeye sahiptir.

Kanal üye olmak için:
https://www.youtube.com/@cuterday/ 

Pandalar öncelikle bambu yerler, ancak ara sıra küçük memelileri, kuşları ve balıkları da yedikleri bilinmektedir. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından savunmasız türler olarak sınıflandırılıyorlar ve vahşi doğada yaklaşık 1.800 kişilik tahmini bir nüfusa sahipler. Pandalar ayrıca Çin’in kültürel bir sembolüdür ve genellikle Çin ile diğer ülkeler arasındaki diplomatik alışverişlerde kullanılır.

Evet, birçok insan pandaları sevimli buluyor! Ayırt edici siyah beyaz işaretleri, yuvarlak yüzleri ve oyuncu kişilikleriyle tanınırlar. Pandalar ayrıca koruma çabalarının ve nesli tükenmekte olan türleri koruma mücadelesinin sevilen bir sembolüdür.

Pandalar orta Çin’e özgüdür ve orada ulusal bir hazine olarak kabul edilir.
Otçuldurlar ve diyetleri çoğunlukla günde 14 saate kadar yedikleri bambudan oluşur.
Bebek pandalara yavru denir ve sadece 100 gram (0,22 pound) ağırlığında, kör ve çaresiz doğarlar.

Pandalar, bambu ve diğer nesneleri hassas bir şekilde kavramalarına yardımcı olan başparmak benzeri benzersiz bir yapıya sahiptir.
Sevimli ve sevimli görünümlerine rağmen, pandalar aslında oldukça güçlüdür ve 300 pound (136 kilogram) ağırlığa kadar çıkabilirler.
Vahşi doğada pandalar yalnız hayvanlardır ve yalnızca çiftleşme mevsiminde bir araya gelirler.

Dev pandalar, habitat kaybı ve insanların tecavüzü nedeniyle 1990’dan beri nesli tükenmekte olan türler listesinde yer alıyor, ancak koruma çabaları son yıllarda sayılarının artmasına yardımcı oldu.

 

TAKİBE ALIN:

X (Twitter) Takip Edebilirsiniz: 
twitter.com/ssonmez

Bilimkurgu okumayı seviyorsanız,
Starbul ilginizi çekecektir. www.starbul.com

Youtube Kanalım: 
www.youtube.com/suleymansonmez 


TAKİP İÇİN : Yazdığım Kitaplar | Youtube | Twitter | Instagram



YORUMUNUZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız