Öğrencim Can,  bu sabah bahsedince öğrendim ve çok hoşuma gitti. Gerçi Youtube’un eğitim amaçlı kullanımını geçen yıldan beri branşım bilgisayar dersi için sınıflarımda uyguluyorum. Youtube’la, Photoshop numaralarını, Yazıtipi / Fonts filmlerini izleyip öğrenmek gibi. Farklı branşlar için kişisel merakımdan da arıyordum, bazen bir matematiksel sunuyu bazen gözün biyolojik yapısını bazen kayak nasıl kayılır derslerini Youtube’da izliyorum.

teachertube.jpg

Ancak hep olduğu gibi, aramak bulmak, doğru kaynakları bulmak kolay değil. Bulunan içeriğin doğru olduğu ise hiç belli değil. Son derece şık sunumlarda teknik hatalar bulunabiliyor. Bu nedenle Google aramalarını bile bazen üniversitelerle sınırlandırmak için Google Scholar kullanıyorum. (Google Scholar’ı deneyin, güvenli bilimsel siteler bulmak hoşunuza gidecek. ) http://scholar.google.com/

Peki Teachertube sitesinin avantajları nedir? Eklenen video içeriği bir projektör ve PC / notebook ile sınıflarda izlenebilir. Sistem içinde verilen oylarla rating dediğimiz izlenme beğenilme oranları kaliteli videoların belirenmesini kolaylaşır.Öğrenci kendisi anlayana kadar inceleyebilir. Tehlikeli deneyler ve hazırlanması zaman alan çalışmalar hızla gösterilebilir. Hangi dersi izlerseniz izleyin, İngilizce öğrenmeniz ve yabancı dil bilginizi geliştirmeniz için alıştırma olur. Siz de çektiğiniz video dersleri yolladıkça gerçek bir Türkçe arşiv oluşur.

En güzeli eğlenceye şartlanmış beyinler üretime dönüştürülebilir. Fikir çok güzel.

Not: Bu aralar DNATube ‘de bilimsel içerikli videolar veriyor. http://www.dnatube.com/

*** İlgilenenler için harika ek makale: ÖĞRETMENLERE WEB VE EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ REHBERİ
http://www.gunesintamicinde.com/ogretmenlere-web-ve-egitim-teknolojileri-rehberi/

Can’a da tekrar teşekkürler.

Kaynakça:
http://www.teachertube.com/
http://cansurmeli.blogspot.com/2007/04/retmenler-iin.html

STARBUL, Türkiye'de 100 yıllık sürede geçen baş döndürücü bir bilim kurgu roman. Starbul okumak için tıklayın

SİTEMİZE ABONE OLDUNUZ MU?