Saat deyince, insanın aklına gelen ya analog olur ya dijital. Analog dediğimiz, dededen kalma akrebi, yelkovanı olan iç mekanizması kurmalı, pilli ya da harekete dayalı enerjiyle çalışan bir yapıdır. İsviçre saatleri bu işin şahıdır. Dijital saat deyince, kesik kesik hesap makinesi rakamları ile LCD ekranı olan hafif, ucuz ama hafızası, telefonu hatta TV’si vs. olabilen databank’lı modelleri düşünürüz.

Saat deyince, insanın aklına gelen ya analog olur ya dijital. Analog dediğimiz, dededen kalma akrebi, yelkovanı olan iç mekanizması kurmalı, pilli ya da harekete dayalı enerjiyle çalışan bir yapıdır. İsviçre saatleri bu işin şahıdır. Dijital saat deyince, kesik kesik hesap makinesi rakamları ile LCD ekranı olan hafif, ucuz ama hafızası, telefonu hatta TV'si vs. olabilen databank'lı modelleri düşünürüz. Teknolojik Japon Saatleri TokyoFlash Japan

Yoksa başka şeylerde var mı? Lise yıllarımda karakalemle sürekli alternatif saat tasarlıyordum. 1990 yılında bunun endüstriyel tasarıma girdiğini ve ciddi paralar kazandırabileceğini bilmiyordum! TokyoFlash sitesine girdiğimde kaçırılmış bir balığa bakarcasına hüzünlendim. Bir kısmının neredeyse aynısını tasarlamıştım. 🙂

Zamanı göstermek için alternatif ve eğlenceli ışıklar. İçiçe halkalar. Işıklı kareler. Hatta her bir renkli noktaya yüklenmiş, rakamsal anlamlar. Sonraları bilgisayar programcılığı okurken “1” ve “0”larla saati anlatmayı vs. düşünmüştük elbette.

Gelin, bu eğlenceli ve gerçek ürünlere bakalım. “Orijinal saat hediye edeceğim damadıma” diyen kayınpederler için birebir. Ya da “Benim abim öyle ağır saatleri takamıyor” diyenlere. Ya da kendi modasını estirmek isteyenlere.

http://www.tokyoflash.com/en/watches/1/

Not: Saatler öyle alınması imkansız fiyatlarla satılmıyor. Meraklısı için alınır fiyatlar. Ancak Japonya’nın Yen para birimiyle binleri görünce, dolar sanmayın sıradan bir dijital saatten pahalı olsalar da, 120 – 150 dolar gibi fiyatları. Sitede sağ üstte para birimleri seçeneklerinde Dolar ya da Euro gibi bize daha tanıdık para birimlerini seçip baktığınızda göreceksiniz.

Saat müzesi bölümünde de daha önce TokyoFlash Japan firması tarafından satılan diğer saatleri görebilirsiniz ki, gezmesi ve saati tahmin etmesi tam bir keyif.

TAKİBE ALIN:

X (Twitter) Takip Edebilirsiniz: 
twitter.com/ssonmez

Bilimkurgu okumayı seviyorsanız,
Starbul ilginizi çekecektir. www.starbul.com

Youtube Kanalım: 
www.youtube.com/suleymansonmez 


http://www.tokyoflash.com/en/museum/1/

TAKİP İÇİN : Yazdığım Kitaplar | Youtube | Twitter | Instagram



3 YORUMLAR

  1. Bu saatler nasıl kullanılıyor lütfen onun bir açıklamasını yaparmısın. Saatlere ilgim çok büyük ve Bugün ilk kez sıradısı bir saat gördüm oda Japon saatleri almak istıyorum fakat nasıl kullanacagımı bilmıyorum yardımcı olursan sevinirim.

  2. Furkan, her saatin göstergesi birbirinden farklı ve her dönem yeni saat çıkarıyorlar. Elbette o saatin sayfasında yanında gelen kitapta kullanım talimatı ve göstergelerin anlamları açıklanıyordur.

    Ancak o kadar karışık görünmüyorlar. Zamanı anlatmak için gerekenler belli bir sembol grubu saati diğeri dakikayı öteki de saniyeyi gösterecek bunlara ek belki günü gösteren olacak. Alarm özelliği de olabilir.

    Saatleri ben satmadığımdan 🙂 sitelerinden istediğin bilgiyi sorup öğrenebileceğini düşünüyorum.

  3. Mini Bir tokyo flash saat koleksiyonum var. Okadar mutluyumki onunla saate bakmaya, aktep ve yelkovanı olan normal saatleri okuyamaz oldum 🙂

YORUMUNUZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız