bradpittiyamult

“Bak!” dedim “Bired”, “Efelenme Bired, Yapma Bired”. Dinlemedi. İşte sonucu. 🙂

Çalışma nasıl yapıldı?

  1. İlk önce Photoshop gerekiyor. Photoshopla bu işi yapmak keyifli ve kolay 🙂
  2. Google’a girip Brad Pitt arayın görsellerde.
    brad_pitt
  3. Diyelim ki bir yüz fotoğrafı buldunuz. Kopyalayın. Photoshop’da “File” menüsünde “New” deyince yeni bir dosya açılacak.
  4. İsterseniz resim küçükse, biraz büyütelim. “Image” menüsü “image size” ile yeni boyutlarını verin.
  5. Şimdi hazırız. Mucizevi eğlence menüsüne girebiliriz. Filter menüsüde Liquify
  6. Karşımıza gelen ekranda soldaki araçlar, yüzün parçalarını tutup çekmemizi, büyütmemizi küçültmemiz ve tekrar eski haline getirmeye, dalgalandırmaya, ayna görüntüsü oluşturmaya yarıyor.
    bradayarlar
  7. Sağdaki bölümde ise seçtiğimiz aracın ayarları ile diyelim fırça büyüklüğü ile oynuyoruz.
  8. Bu bölümde bol bol deneme yaparak gözleri Japon animelerindeki gibi büyütebilir, patlıcan burunlar ya da hokka burunlar, sivri çeneler, kepçe kulaklar yapabilirsiniz.
  9. Burada kişiyi yeterince yamulttuğunuza emin olunca ! tamam deyip çıkın.
  10. Şimdi morluklar için üste bir katman / layer açın. Layer paletinde çöp kutusunun hemen yanında göreceksiniz.
  11. Bu katmanın ayarlarını Overlay olarak değiştirin. Yine layer paletinde Normal yazan yere tıklayınca göreceksiniz.
  12. Yüzdeki morluklar için kırmızı renk seçin bir fırça seçin ve üstte fırçayı arkasında iz bırakan bir alt fırça olarak belirleyin.
  13. İstediğiniz yerleri boyayın.  Bitince Ctrl ve U harfine basarak açılan kutuda sağ alttaki Colorizeyi seçin ve üç sürgü ile oynayıp tam istediğini renk ve tonda izler elde edin.
  14. İzlerin morarmış havası vermesi için Burn tool ile üzerinden geçin. Burn tool araç kutusunda ve Dodge Tool’u basılı tutunca göreceksiniz.
  15. Gözlere ek bir parlaklık vermek için Dodge tool ile gözler ve dişleri parlatın.
  16. Artık iş kaydetmeye kaldı.  Önce .psd formatında kaydedin ileride değişiklik yapabilmeniz için bu gerekli. Bir de arkadaşlarınıza yollamak için File menüsünden Save for Web seçin. JPEG formatlı resimi e-maille yollamanız veya her bilgisayarda açmanız kolay olacaktır.
  17. Son olarak amman diyeyim amman Türkiye’den kimsenin fotosuyla oynamayın dava açıyorlar, kınıyorlar. Tahammül sınırları dar bir toplum olma yolunda olduğumuzdan bobiler.örg dışında bir yere de yollamayın 🙂

bradson2

Sonradan Not: Adam yalnız kalmasın diye Angelina’yı da yanına yolladım 🙂

angelina1

Sonradan Not: Adamın benden çektiği nedir bilmem? Sağlam bir dayaktan sonrasına çevirdim. 🙂
bradsopa

bradarmutkafa

STARBUL, Türkiye'de 100 yıllık sürede geçen baş döndürücü bir bilim kurgu roman. Starbul okumak için tıklayın

SİTEMİZE ABONE OLDUNUZ MU?