21. Yüzyılda bireylerin araştıran, sorgulayan, yaşam boyu öğrenmesine sahip çıkan bir profile sahip olmasını hedefliyoruz. Elbette bu ancak dünyaca bilinen Youtube, Wikipedia, Google Drive, One Drive, Dropbox hatta programcıların eli ayağı GitHub’a erişebildiğimizde gerçekleşebilecektir.

vpnkullanalim

Internet yapısı gereği merkezi olmayan bir sistem. Olağanüstü büyüklükte bir ağ. Her ülke buna rağmen, kendi dahili Internet dağıtım şebekesini oluşturan servis sağlayıcıları kanunlar ile kontrol altına tutabiliyor.

Genellikle mahkeme kararları, bazı durumlarda o da olmadan siteler erişime kapatılabiliyor. Eskiden olsa Internet gezme eğlenme aracı olarak görülürdü ama son 10 – 15 yıldır ticaret, eğitim, iletişim, yaşamın büyük alanı bu şekilde gerçekleşiyor.

Böyle olunca, insanlar hızlıca engellenen sitelere nasıl girileceğini soruyor. Çünkü bir kaç gün sonra yapılan yanlıştan dönülüyor ve o site mutlaka açılıyor. Ama o arada sizin ticaretiniz,  işiniz, çalışmanız ciddi şekilde aksıyor. Google Drive’da yazdığımız makaleleri, ürün tanıtımlarını, sunuları, fotoğrafları, resmi belgelerin kopyalarını akla gelebilecek her şeyi saklıyoruz.

Son 3 yıldır okulların büyük bölümü belgelerini, öğrenciler için hazırladıkları materyalleri ve bir dünya materyali Google for Education / Google Drive ile sağlıyor. Bir şekilde eğitim de iş dünyası da bununla bağlı.

Aslında Ne Yapılmalı?

Bulut sistemlerin ve nüfusun genelinin kullandığı sitelerin bütün olarak kapatılmaması, mahkeme kararına konu olan alt içeriğe erişimin engellenmesi yoluna gidilebilir.
Pratikte bu bütün dünyada o içeriği engellemez. O içeriğin bulut ve genel hizmet tarafından kaldırılması talep edilebilir.

Mecliste hazırlanacak bir kanun ile hangi sitelerin büyük insan topluluklarını etkileyen önemli siteler olduğu ve kapatılmaması gerekliliği netleştirilebilir.

TAKİBE ALIN:

X (Twitter) Takip Edebilirsiniz: 
twitter.com/ssonmez

Bilimkurgu okumayı seviyorsanız,
Starbul ilginizi çekecektir. www.starbul.com

Youtube Kanalım: 
www.youtube.com/suleymansonmez 


VPN Ne Yapıyor?

Sizi uzaktaki bir bilgisayara bağlanmışsınız ve o ülkeden Internet’e girmişsiniz gibi tünelleyerek Internet’e ulaştırıyor.

VPN Nasıl Kullanılıyor?

Ayrı bir program olarak veya içinde VPN özelliği olan Internet tarayıcı ile kullanılıyor.

VPN Ne zaman Kullanılmamalı?
Engelli olmayan, özellikle bankacılık gibi işlemlerde, VPN program kapatılıp normal Internet ile erişim sağlanmalı.

 

Hangi VPNler var? Ücretsiz kuralım. Lafı çok uzattık sonuca gelelim mi?

Opera VPN Mobil
http://www.opera.com/tr/apps/vpn

Bu sayfadan mobil / telefon kullanıcıları, Elmacılar ve androidciler tıklayıp cep telefonlarına ve tabletlerine yükleyebilir. Çalıştırdıklarında artık o cihazdaki tüm Internet iletişimi tünelleniyor.

“Bilgisayarımda VPN kullanacağım” diyen

Windows: http://www.opera.com/tr/computer/windows

Mac: http://www.opera.com/tr/computer/mac

Opera programı indirin ayarlarında VPN’i etkinleştirin. Ek para ödemeden program çalıştırmadan VPN hizmetinden faydalanın.

Zenmate VPN

Sevdiğim bir VPN’dir. Chrome kullanıyorsanız bilgisayarınızda
https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-vpn-best-cyber-se/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme

adresinden eklentiyi kurun. Sağ üste kalkan simgesi gelecek. Tıklayıp ON seçilince çalışır OFF çalışınca kapanır. Kullanın, arada reklamlarla satın almaya çağırsa da, reklamı kapatıp kullanabilirsiniz.

Bol engellemesiz günler.

Not: Bilmediğiniz VPN programları kullanmayın. Çünkü tüm Internet trafiğiniz içinden geçtiğinden hayatınızı ister istemez açmış oluyorsunuz.

Ücretli VPNlerden Tunnel Bear da, tanınan çok kullanılan bir VPN’dir. İndirme sayılarına ve kullanıcı yorumlarına lütfen dikkat edin inceleyip denerken…

TAKİP İÇİN : Yazdığım Kitaplar | Youtube | Twitter | Instagram



YORUMUNUZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız