Yoksulluğu Bitirmek İçin Ayağa Kalkın| Blog Action Day

YAZAR: SÜLEYMAN SÖNMEZ | Tarih: 31 Ağu, 2008 | Kategori: Sosyal Yardım | 1,015 kez okundu

Bu yıl “Blog Hareketi Günü” projesi (Blog Action Day) tamamen insani bir hareketle yoksulluk / poverty üstüne yazmamızı istedi. (Geçen yıl çevre konusu işlenmişti) Her dilde, her ülkeden yazan blogcular bunu konu edecek.



Fotoğraf: Ronn Aldaman | Creative Commons lisansı ile kullanılmıştır.

Ben de bazı organizasyonları anlatarak katılmak duyurmak istedim. Daha önce yoksulluk üzerine bir çok kez yazdım. Sosyal Yardım kategorisinde okuyabilirsiniz.

Dünyanın zengin ülkelerinin, fakir toplumların içinde bulunduğu açmaza, yoksulluğa yardım etmesi için başlatılmış UNICEF gibi kurumların ortaklaşa yürüttüğü bir proje  www.standagainstpoverty.org Yoksulluğa Karşı Ayağa Kalk başka bir proje.

Aslında ülkemizde pek çok yardım kuruluşu da bulunuyor. Ancak sadece maddi yardım etmiyor. Psikolojik danışmanlık, suç eğilimi olan bireylerin geri kazanılması, eğitim, sağlık ve barınma sorunlarının çözülmesi yeniden topluma kazandırılmaları için Kadıköy’de çok sevdiğim gönüllüler var. MİMDER yazısını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.




Fotoğraf: carf | Creative Commons lisansı ile kullanılmıştır.

Yardım etmek isteği olan insanlara sesleniyorum. Yardım kolaydır. Ancak aileler başta olmak üzere sükunetle, onur kırmadan, kuyruklarda bekletmeden, izdihamlar yaşatmadan, gösteriş yapmadan, insan onuruna uygun şekilde yardım yapılmalıdır.

Önümüz Ramazan, insanların zekat ve fitrelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşacağı bir zamandır bu.

Kuran-ı Kerim’den konuya uygun bir kaç ayeti de aktarmak istiyorum. (Genelde dini konularda yazmıyorum. Çeşitli inançlarda olan insanları bir şekilde huzursuz etmemek için. Ancak bu sefer mazur göreceğinize inanıyorum. Çünkü evrensel bir kuralı, verdiğinizde, çoğalarak size geri verileceğini, kayba uğramayacağınızı ve evrenin ünlü fizikçi Stephen Hawking’in modellerinde anlatıldığı gibi genişlemekte olduğunu, böylece cömertliğin kaynağını bu genişleme olarak anlatıyor ki müthiş. Oysa iktisat kuramlarının birçoğu hatalı olarak kıt kaynaklardan bahseder. Verdiğimizde azalacağına inandırmaya çalışır. Sürekli artan kaynakları gözardı eder.)

(Bakara Suresi)
“261. Mallarını Allah yolunda infak edip harcayanların durumu, yerden, her başağında yüz dane bulunan yedi başak çıkarmış bir daneye benzer. Ve Allah, dilediği kişi için daha da arttırır. Allah Vâsi’dir, yaratışını ve yarattıklarını genişletir; Alîm’dir, her şeyi en iyi biçimde bilir.

262. Mallarını Allah yolunda harcayıp sonra bu harcadıklarına bir eziyet ve başa kakma eklemeyenlerin, Rableri katında kendilerine has ödülleri vardır. Korku yoktur onlar için; tasalanmayacaklardır onlar.

263. Güzel, yapıcı bir söz, bir bağışlama, ardından bir eziyet gelen sadakadan daha üstündür. Allah Ganî’dir, cömertliğine sınır yoktur; Halîm’dir, hoşgörüsüne sınır yoktur.

264. Ey iman sahipleri! Allah’a ve âhiret gününe inanmadığı halde, insanlara riya için malını infak eden kişi gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve eza etmek suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak varken tepesine şiddetli bir yağmur inip kendisini cascavlak bırakmış yalçın bir kayanın haline benzer. Böyleleri, kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. Allah, küfre sapan bir topluluğu doğruya ve güzele kılavuzlamaz.”

Blog Action Day
b958f428435700a5cb80c60cb7f261fa7826d30a Yoksulluğu Bitirmek İçin Ayağa Kalkın| Blog Action Day

Kaynakça:
Blog Action Day
http://blogactionday.org/


Blog Action Day 2008 Poverty from Blog Action Day on Vimeo.

  Alıntı, Telif, Creative Commons nedir?


      Bu konuyu sevenlere öneriler





  

  “Yoksulluğu Bitirmek İçin Ayağa Kalkın| Blog Action Day” makalesi için 4 yorum var.
  1. Ramazan öncesi uygun bir yazı olmuş. Ayrıca ayetler de yerinde olmuş.

  2. [...] 24- “Blog Eylem Günü” gibi bir isme sahip yabancı bir site, dünya bloglarına konu gösteriyor, şu filan konuda yazılar yazın diyormuş. Süleyman Sönmez‘in bir yazısından bunu yeni öğrendim. Şimdiki konu ise fakirlik imiş. Yazısı: >>> Yoksulluğu Bitirmek için Ayağa Kalkın [...]

  3. [...] Marketallica: Blog Action Day: Fakirliğe Karşı Pazarlama Kurguları Hecatomber: Yoksullukla mı Yoksa İnsanlıkla mı Mücadele Edilmeli? Fikir Atölyesi: Var Olmak mı? Nahnu: Blog Action Day: “Yoksulluğa Övgü” Güneşin Tam İçinde: Yoksulluğu Bitirmek İçin Ayağa Kalkın [...]

  4. [...] Süleyman Sönmez: Yoksulluğu bitirmek için ayağa kalkın [...]


YORUM YAZMADAN ÖNCE:


Türkçe yazanlar için hatırlatmalar;

* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* "Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...
...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

* Yurtdışından yazan, Türkçe klavyesi olmadığından ğ, ş, ü, ç, ö, ı harflerini yazamayanlar için:

Lütfen buraya tıklayın, yazınızı yazın ve "Türkçeleştirdikten" sonra, seçip yandaki kutuya yapıştırın. Teşekkürler.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız.

* Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.

YORUM YAZIN






Yazı arşivi : Bu sitede orijinal, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce yazı ve görsel var. Dilerseniz ana sayfamıza göz atın ya da konu listemizden seçin. İyi okumalar.



Google
 

GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

2006 yılında kurulmuş, kültür sanat, bilim, sinema, fotoğrafçılık ve bilgisayar teknolojileri başta olmak üzere yüzlerce konu içeren orijinal içerikli sitedir. Sitedeki yazılar ve görseller yazılı izin alınmadan "alıntı" olarak dahi kullanılamaz.

RSS RSS Favorilere ekle Favori   Yazıcı  


Makalede kullanılan etiketler:
, , , , , , , , ,

Üye Girişi


Kayıt olun


Parolanız size e-posta ile gönderilecek

Parola hatırlatma

Parolanız e-postanıza yollanacak.

Son Konular

Etiket Bulutu

Ana Sayfa, Bilgisayar ve Web, İnsan Kaynakları, Kültür ve Sanat, Bilim ve Teknoloji, Sosyal Yardım, Günlük Yaşam, Duvar Kağıdı, Çizgi Roman, Enerji, Eğitim, Atatürk, Fotoğraf, Sinema, Tasarım, Photoshop, Ergonomi, Kitap, Müzik, Şiir, Lego, Gezi, Eğlence, Video, Yazılar, Mistik, Site

otelturtatilMutfak Ekipman İsm-iCam3d Gözlük | 3 Boyutlu Eğlence

Altun Yumurta

 
  • Uzaylı Gözünden Dünya
  • Ankara - İstanbul Hızlı Feribotu :)
  • Bir Martı Gibi Hür ve Tek Başına
  • Google SKY | Göklere Dönen Gözler
  • DÜŞÜNCE YİYEN!

  • Şans Yumurtanızdan çıkan yazılar, tıklayıp okuyun

    Son Yorumlar


    Dosyalar