Süleyman
SÖNMEZ 


RSS'le siteye abone olun. Gelişmeleri kaçırmayın. Favorilere ekle   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

S P O N S O R L A R


VİZE TÜRKİYE

Vize Türkiye Yurtdışına çıkarken hangi ülkeler vize istiyor? Formlar nasıl dolduruluyor?
Ya vizeniz onaylanmazsa...
Vize Türkiye, vize işlemlerinizi konsoloslukta takip ediyor.



HAYAL PANOSU

Kişiye Özel Hediye, Hayalinizdeki Çikolatalar Sevdiklerinize en güzel hediye, fotoğraflarınızla ambalajlanmış nefis çikolatalar.


İSM-İ CAM

İsm-iCam
El işçiliği cam bordürler, tabaklar, aydınlatma ürünleri ve aynalar


Reklam vermek için tıklayın.

Kültür Sanat Birincisi

“V” for İstanbul

Bu fotoğraf, İstanbul Kadıköy’de yolun karşısından koşarak gelip çekmeme yol açan bir manzarayı barındırıyor. Avrupa yakası üzerinde büyük bir “V” harfi. Böylece hayran kalarak, bir seri fotoğraf çektim. En çok bu pozu beğendim. Geniş açı çekim nedeniyle bükülme hissedebilirsiniz. (Fıçı efekti denen bir yan etki) Ama bunu düzeltmedim. Dünyanın yuvarlaklığını hissettiriyor. Martıyı, şehirhatlarının vapurunu ve efsanevi Haydarpaşa Garı’nı da unutmamak lazım. :)

vforistanbul.jpg

Fotoğrafın büyük halini görmek için tıklayınız.

Not: Neden “V” for İstanbul? V for Vendetta filmini izlediyseniz anlayacaksınız :) Başka açıklama için aşağıdaki yorumlara bakmalısınız!

* Fotoğrafın tüm ticari hakları Süleyman Sönmez’e aittir. Kendiniz için duvarkağıdı gibi amaçlarla kişisel olarak kullanabilirsiniz. Ancak web sitelerinde, basılı tasarım ürünlerde ve her çeşit materyalda kullanılması, dağıtılması 5846 nolu Telif Hakları Yasası’na aykırıdır. Hukuken sizi suçlu duruma düşürür.
Ticari amaçlarla kullanım ve teklif vermek üzere lütfen iletişim linkini kullanınız.



BU YAZIYLA İLİNTİLİ YAZILAR

MAKALE İSTATİSTİKLERİ



 
   

Yazar: Süleyman SÖNMEZ     Bu yazı toplamda 712 kez, bugünse 6 kez okundu.


Konuyu sevdiniz mi? sevdiniz mi?     Sayfayi favorilerinize eklemek için tiklayin. Sayfayı favorilere ekleyin     Yazıcı dostu sayfa   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Yazma Tarihi: 10 Feb, 2008 Kategori: Fotoğraf


Sayfanın adresi: http://www.gunesintamicinde.com/v-for-istanbul/trackback/

Bu makalede kullanılan
Etiketler (Tags) :
, , , , , , ,

        Alıntı ne demektir? Telif hakkı nedir?


VİZE TÜRKİYE



““V” for İstanbul   ” makalesi için 8 yorum var.



  1. Erdal
    10 Feb 2008
    @ 20:25

    Güzel resimmiş


  2. fatihturan
    10 Feb 2008
    @ 22:39

    Güzel resimmiş

    Resim değil fotoğraf. xD


  3. Uğur SAMSA
    11 Feb 2008
    @ 10:24

    :) İyi bir fotoğraf makinesi almak istiyorum.

    Süleyman hocam fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmek lazım? Önerdiğiniz makineler nelerdir? Bununla ilgili yazınız yok sanırım. Ben aradım bulamadım. Bu konuda bilgili birisi için iyi bir yazı konusu :)


  4. Süleyman Sönmez
    12 Feb 2008
    @ 17:29

    Uğur model tavsiye etmek istemiyorum en iyisi güzel bir yazı yazayım :)


  5. Baris Cicek
    12 Feb 2008
    @ 23:36

    Süleyman hocam merhabalar, uzun zamandır takip ediyorum yazılarını ve fotoğraflarını, güzel fotoğraflarından birini daha gördük. Sen de belirtmişsin yorumlarda geçen bir konu şöyle fotoğraf makinaları ile ilgili güzel bir yazı yazsan günlükte, sen ve senin gibi fotoğrafçıları gördükçe bu işe heves duymamak mümkün değil. Amatör seviyeden profosyonele fotoğraf makinalarını önerdiğin ve anlattığın yani yeni başlayanlara yol gösterdiğin güzel bir yazı yazsan süper olur diyorum ben bilmem sen ne dersin ; )


  6. muradu
    13 Feb 2008
    @ 01:30

    Aman Süleyman hocam, Türkçeye sahip çıkayım diyorsunuz ama bu yazının başlığı olmamış. Gözünüzden kaçtı herhalde, yoksa bilirim hassasiyetinizi…

    Siteniz çok güzel. Durmak yok, yola devam ;)


  7. Süleyman Sönmez
    13 Feb 2008
    @ 03:16

    Muradu sana tek soru? Filmi izledin mi? :)
    V for Vendetta’yı izledin mi?

    Konusu İngiltere’de geçen ve derin bir eleştiri içeren filmdeki V harfi çok önemliydi.

    V harfini Victory yani zafer anlamıyla ele alırsak benim başlık şöyle olacaktı:

    İstanbul için “Z ”

    Eee? Bunu kim anlayacaktı ve atıfta bulunduğumu nasıl görecekti?

    O zaman gökte Z olan bir gün beklemem gerekecekti. :)

    Yani Türkçe için delice uğraşıyorum, hikaye yazıyorum, şiire (hatta akrostiş şiir gibi berbat zorlama bir dala bile) destek veriyorum binlerce yorumu düzeltiyorum ve her yerde anadilimi savunuyorum.

    Ancak ben fanatik değilim. Bu çok önemli. Yurtdışına çıktığında inatla Fransızca’dan başka dil konuşmayan Fransızlar gibi tüm iletişimi baltalamıyorum.

    Her gün okuduğum bilimsel kaynakları İngilizce bilmesem dilime çeviremezdim. Bu kadar insana yardım edemezdim. Yurtdışında sizin üye olduğumu bilmediğiniz deviantart dışında fotoğrafçılık sitelerinde üyelerle konuşamazdım. O yorumlardan hiç bahsetmedim bu ilk kez ama artık eleştiri yazmam için bayağı ünlü fotoğrafçılar e-mailime özel mesaj yazıyor :)

    O sitelerde İngilizce konuşmak ve esprileri göndermeleri anlamak için bir dünya insanı olmak lazım. Dümdüz yazsam neden yorum yazmamı istesinler ki?

    Dolayısıyla “V for Vendetta”yı gökteki o iki çizgide görebilmek lazım. :)

    Yanlış mıyım?


  8. Süleyman Sönmez
    14 Feb 2008
    @ 09:47

    http://www.gunesintamicinde.com/fotografciligin-sirlari-1/

    Buyrunnn taze pişti :)

    Fotoğrafçılık yazısı isteyenlere serinin birinci yazısı.Umarım beğenirsiniz, işinize yarar :)



* Gravatar kullanan tüm sitelerde yorumunuzun yanında sembolünüzün olması için www.gravatar.com'a resim yüklemelisiniz.


YORUM YAZMADAN ÖNCE:


Türkçe yazanlar için hatırlatmalar;

* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* "Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...
...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

* Yurtdışından yazan, Türkçe klavyesi olmadığından ğ, ş, ü, ç, ö, ı harflerini yazamayanlar için:

Lütfen buraya tıklayın, yazınızı yazın ve "Türkçeleştirdikten" sonra, seçip yandaki kutuya yapıştırın. Teşekkürler.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız.

* Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.

SİZİN FİKRİNİZ NE? YORUM YAZIN


Lütfen bu makaleyi eleştirin. Aradıklarınızı buldunuz mu?
Sizin için yeterli mi? Neler eklense daha iyi olurdu?
Eğer beğendiyseniz hangi unsurlar çok iyiydi? İç kalite sistemimizin gelişmesi için yorumlarınıza ihtiyacımız var.






Google
 



YAZI ARŞİVİ : Bu sitede tümü orijinal, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce yazı ve görsel var. Dilerseniz ana sayfamıza bir göz atın ya da konu listemizden seçin. İyi okumalar.