Tırtıldan Kelebeğe 2


26 Ara, 2006 | Yazar: SÜLEYMAN SÖNMEZ | 5.315 kez okundu | 2 yorum | Kategori: Bilim ve Teknoloji, Eğlence | Etiketler: , , ,

Serinin ilk yazısını okumak için tıklayınız.

İPEĞE HAYIR!

Ne acı. Minik tırtıllarım biliyorsunuz ipek böceği olarak koza örecekler ve kelebek olup içinden çıkacaklar. Keratalar nasıl yiyorlar. Bir sürü şey öğrendim sayelerinde.

1) Bunlar taze dut yaprağı yiyor. Dolayısıyla, bulduğunuz dut yapraklarını üçerli paketler halinde jelatinleyip buzdolabına koyar, sonra çıkarıp ısınmasını bekler ve tırtıllarınıza sunarsınız. Her gün dut yaprağı bulmak ve taze tutmak zor.

2) Bir yaprağın üstündeyken resmen yapışıyorlar. Sakın zorlamayın. Ayağını bacağını koparmayın :) Eski yaprağı yenisinin üstüne koyun. Kendileri geçiyor. Ağızlarının tadını biliyorlar. Bir de ikinci yaprağa geçene dek arkalarında beyaz ince ve sağlam bir ipek salgılıyorlar düşmemek için. Yeni yaprağı beğenirlerse eskisinden ayrılıyorlar.

3) İpek böceği yapmak için bu zavallılar besleniyormuş. Kelebek olmak için koza örünce, canlı canlı kaynar suya atıp haşlanıyorlarmış !!! İçinde öldüklerinde kozayı bir yerinden açıp, ipi makinelerle döndürerek çıkarıyorlarmış. Ancak ipek böceği kozadan kendisi çıkarsa, bozuluyormuş koza ve iplik elde edilemiyormuş.

Bence vahşet. Binlerce koza kaynar suda. Biz nasıl bir türüz yeryüzünde? Bizden korkuncu var mı ki dünyada?

tirtil1 Tırtıldan Kelebeğe 2

tirtil2 Tırtıldan Kelebeğe 2

Süleyman Sönmez
SÜLEYMAN SÖNMEZ

Paylaş           

Kaliteli, Uygun Fiyatlı 3D Gözlük Satın Almak İçin Tıklayın

Plastik, kaliteli, spektrumu doğru ve dayanıklı 3d gözlükler,
3. boyut keyfinizi arttıracaktır. Kişiye özel, temizlenebilir hafif ve estetik tasarımlıdır. Çeşitli renklerde gözlüklerimiz bulunmaktadır (Red/cyan, colorcode light, red/green...) Tıklayıp ürünleri inceleyin.





“Tırtıldan Kelebeğe 2” makalesi için 2 yorum yapıldı.

  1. amo

    bencede vahşet kardeşim zavallıcıkların yerinde sizolsaydınız demi ya?

  2. Hilâl

    Ben de ilkokul ve ortaokul döneminde ipek böcegi besledim.. Ve dut yaprağı bulabilmek için baya zorlanıyorduk.. Çok seviyordum minik böceklerimi.. Bazen kutunun dışına çıkıyorlardı ezmemek için onları aramak bir hayli zor oluyordu :) Çok özledim böceklerimi..
    Bu ipeğin nasıl elde edildigini bende okumuştum ve cidden korkunç :(

Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Eklemek İstediklerinizi Aşağıya Yazabilirsiniz









Additional comments powered by BackType




Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor. Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın.

İyi okumalar, keyifli dakikalar :)



Google
 
      Alıntı, Telif, Creative Commons nedir?


Daha fazla konu görmek için tıklayın >

GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

Süleyman Sönmez Merhaba, adım Süleyman Sönmez blog siteme hoş geldiniz. 2006 yılında kurduğum kültür sanat, eğitim, bilgisayar teknolojileri, fotoğrafçılık, bilim ve sinema başta olmak üzere 848 konu, 5,657 yorum ve 30 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan, basında, televizyonda ve radyoda pek çok kez tanıtılmış orijinal içerikli sitedir.

Sitedeki görsel ve yazılı eserler iletişime geçip yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz. Site, tasdix zaman damgası ile korunmaktadır.



Güneşin Tam İçinde Facebook'ta siz de katılın!






SON YORUMLAR:



  



DİĞER WEB SİTELERİM


* Mihrace.NET * 3d Gözlük * Cizreli Ebu’l-iz * Sunosphere * Büyükler Giremez * Süleyman Sönmez


RSS Abonelik İçin Tıklayın