YAZDIR    YAZDIR
Favorilere ekle    FAVORİ
Share/Save/Bookmark     PAYLAŞ

MİMDER’den Yeni Bir Konser


SÜLEYMAN SÖNMEZ | 5 Eki, 2007 | Kategori: Sosyal Yardım | 1,451 kez okundu | 2 yorum
Etiketler:

İnsandan insana uzanan onurlu destek diğerkamlık eğer samimi bir çabayla yapılıyorsa izlemesi de paylaşması da ayrı bir heyecan oluyor. Kadıköy’de çalışmalarını yürüten Mimder’den daha önce size bahsetmiştim.

mimdertasavvuf.jpg

Mimder Kadıköy İstanbul’da kurulmuş ciddi çalışmaları ve programlarıyla “Kayıp insanlar” dedikleri yardıma muhtaç insanları sokak sokak, muhtarlarla sosyal polislerle arayan bulan, yardım eden, eğiten yol gösteren bir kurum. Sizin benim gibi vatandaşların insani, vicdani çabalarıyla kurulmuş ve yaşatılıyor.

Daha önce şöyle yazmıştım:
Kimsesiz İnsanlar,
Geçen Cuma tam anlamıyla hayret edilecek bir şey yaptım, sizlere de duyurmadan muhteşem bir etkinliğe katıldım. Keşke daha önce yazsaydım.
Kadıköy’deydik, Evlendirme Dairesi büyük salonunda insanlık adına muhteşem bir çalışma yapılıyordu. Konu neydi? Sokaklarda her gün gördüğümüz, üzerlerinde kimlikleri isimleri elbiseleri, yaşamları olmayan kimsesiz insanlar.

Kısaca KİP(Kayıp İnsanlarım Programı) diye geçiyorlar. Bu kimsesiz insanlar dünyada etkin bir şekilde rehabilite edilemiyor veya bu kavram sosyal çalışmalarla sona erdirilemiyor. Ülkemizde Mimder adında gönüllülük esasıyla çalışan gençler sokak sokak gezip sorup soruşturup bu insanları tespit ediyor ve yapılacak çalışmaları organize ediyorlar.

Ancak hiçbiri öyle servet sahibi değil, sizin benim gibi insanlar. Paraları ancak geçinmelerine yetiyor. Bu insanlara yardım etmek için bir yol düşünüyorlar. Hem dürüstçe, hem içtenlikle, hem etkin. Sonunda bir konser verelim diyorlar. İyi de hiçbirisi şarkıcı değil.

Böylece zor bir karar alıyorlar. Sahneye kendileri çıkıp koro ve solo söyleyecekler. Ama halkımızı bilirsiniz kimse kötü bir konseri 3 saat oturup dinlemez. Böylece inanılmazı başarmak için 3 hafta gibi bir zamanda profesyonel hocalardan ders alıyorlar, inanın insanın yüreği sızlıyor bu çaba ve sevgiyi görünce.


Evet, yine yardıma muhtaç insanlar yararına asıl işleri müzisyenlik olmayan gönüllüler sahneye çıkacaklar. Daha önce gerçekten de inanılmaz başarılara imza attılar. Üst üste verdikleri konserler umduğumuzun çok üstünde bir keyifle ve başarıyla izlendi.

“Anasının Danası” tiyatrosu, “Nostalji Pop” konseri, “İlahiler” konserleri verdiler. Bu seferki bir tasavvuf konseri.
Bizleri şöyle çağırıyorlar:

mimder_ttm_afis.jpg


Kayıp İnsanlar Program’ına destek amacıyla düzenlediğimiz “Türk Tasavvuf Müziği” konserine hepinizi bekliyoruz.

Tarih: 06 Ekim 2007, saat 21:00
Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

http://www.mimder.org




  “MİMDER’den Yeni Bir Konser” makalesi için 2 yorum var.

  1. oyyla.com

    MİMDER’den Yeni Bir Konser…

    Kadıköy’de çalışmalarını yürüten Mimder yeni bir yardım konseri veriyor. İnsandan insana uzanan onurlu destek diğerkamlık eğer samimi bir çabayla yapılıyorsa izlemesi de paylaşması da ayrı bir heyecan oluyor….

  2. Göçe Sebep Kalmasın! Projesi » GÜNEŞİN TAM İÇİNDE - Sarışın Site

    [...] MİMDER’den birçok kez bahsetmiştim. (Mimder ve Kucaklayan sevgi, Mimder’den Yeni Bir Konser ) Merkezi Kadıköy’de olan ve sosyal yardım, insana hizmet konularında ağırlıklı [...]

*Yorumların yanında resminizin / simgenizin çıkması için www.gravatar.com'a üye olarak resim yükleyebilirsiniz. Böylece sadece bu sitede değil yorum yazdığınız sitelerin çok büyük bölümünde simgeniz otomatik görünecektir.

BU KONU HAKKINDA SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?




YORUM YAZMADAN ÖNCE:

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar: * Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter. * Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar. * "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir. * "Herkez" denmez "herkes" denir. * "Yaaaa" çok laubali bir sözdür. * "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar. * "Yanlız" değil "Yalnız" denir. * "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz. * "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. * "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir. * "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır. * "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. * "v" yerine "w" yazılmaz...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız. * Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.


GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

2006 yılında kurulmuş, kültür sanat, bilim, sinema, fotoğrafçılık ve bilgisayar teknolojileri başta olmak üzere 793 konu, 3,981 yorum ve 28 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan orijinal içerikli sitedir.

Süleyman SönmezSitenin görsel arabirim tasarımı ile, sitedeki makale ve görsellerin telif hakkı - diğer sanatçılara ait kaynakça ile belirtilmiş eserler ve görseller hariç olmak üzere - Süleyman Sönmez'e aittir. Yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz.


Yeni yazı yayınlandığında haberdar olmak için e-mailiniz ile ücretsiz abone olun.
  






Şu anda 791 üyemiz bulunmaktadır.

YENİ KONULAR

Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor.
Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın. İyi okumalar.



Google
 

ALTIN MAKALELER