Mesleki Uzmanlık ve Mesleki Dil


22 Mar, 2007 | Yazar: SÜLEYMAN SÖNMEZ | 1.829 kez okundu | | Kategori: Bilgisayar ve web, Günlük Yaşam, İnsan Kaynakları | Etiketler: , , , , , ,

wanadoo der ki: İnsan hastalanınca doktora gider değil mi?http://wanadooo.blogspot.com/2006/12/mesleki-uzmanlk-ve-mesleki-dil.html”

     
Yukarıdaki yazısı beni yazmaya itti. Keşke bizim mesleğimizde böyle kalsaydı. Şimdilerde herkes bilgisayarcı, herkessss uzman.
Oysa 30 sn konuşsanız, programcıyım diyen kişinin   trigger bilmediğini, recursive algoritma duymadığını; tasarımcı denen adamın leke analizi renk teorisi okumadığını, gözün algılama çeşitlerini ve yaş gruplarının tasarım algılarını hatta yaşa bağlı göz bozukluklarının tasarım algısına etkilerini bilmediğini, tamirciyim diyen adamın bilgisayarda güney köprüsü dendiğinde Brooklyn Köprüsü anladığını görüyorsunuz.

Keşke biz de tıpçılar gibi mesleğimizin saygınlığını koruyabilseydik, hangi meclise gidip otursak bıyık altından gülerek “hıı” deniyor, “Benim oğlan neler yapıyor evde. Ooo uzman oldu uzman”

* Herkesss bilgisayar uzmanı. Ayrıca herkes “z” ile yazılmıyor :) http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=herkez&btnG=Google%27da+Ara&meta=lr%3Dlang_tr  Lütfen bakın Google arama sonucu. 529 bin Türkçe bilen insanın yazdığı “herkez” gibi. (Allahım işim gücüm olmasa neredeyse her site sahibine yazıp bu rakamı azaltmaya çalışacağım!)

Süleyman Sönmez
SÜLEYMAN SÖNMEZ

Paylaş           

Kaliteli, Uygun Fiyatlı 3D Gözlük Satın Almak İçin Tıklayın

Plastik, kaliteli, spektrumu doğru ve dayanıklı 3d gözlükler,
3. boyut keyfinizi arttıracaktır. Kişiye özel, temizlenebilir hafif ve estetik tasarımlıdır. Çeşitli renklerde gözlüklerimiz bulunmaktadır (Red/cyan, colorcode light, red/green...) Tıklayıp ürünleri inceleyin.





Yazı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Eklemek İstediklerinizi Aşağıya Yazabilirsiniz









Additional comments powered by BackType




Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor. Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın.

İyi okumalar, keyifli dakikalar :)



Google
 
      Alıntı, Telif, Creative Commons nedir?


Daha fazla konu görmek için tıklayın >

GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

Süleyman Sönmez Merhaba, adım Süleyman Sönmez blog siteme hoş geldiniz. 2006 yılında kurduğum kültür sanat, eğitim, bilgisayar teknolojileri, fotoğrafçılık, bilim ve sinema başta olmak üzere 848 konu, 5,657 yorum ve 30 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan, basında, televizyonda ve radyoda pek çok kez tanıtılmış orijinal içerikli sitedir.

Sitedeki görsel ve yazılı eserler iletişime geçip yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz. Site, tasdix zaman damgası ile korunmaktadır.



Güneşin Tam İçinde Facebook'ta siz de katılın!






SON YORUMLAR:



  



DİĞER WEB SİTELERİM


* Mihrace.NET * 3d Gözlük * Cizreli Ebu’l-iz * Sunosphere * Büyükler Giremez * Süleyman Sönmez


RSS Abonelik İçin Tıklayın