Videolar nasıl Youtube sitesine yollanıyorsa, Flash oyun geliştirenlerin de ürettikleri oyunları ekleyebilecekleri Heyzap isimli yeni oyun sistemi açıldı. Bunun anlamı oyunseverler binlerce oyunu tek bir ekrandan oynayabilecek ve site sahipleri oyunları sitelerine kolayca ekleyebilecek.

Videolar nasıl Youtube sitesine yollanıyorsa, Flash oyun geliştirenlerin de ürettikleri oyunları ekleyebilecekleri Heyzap isimli yeni oyun sistemi açıldı. Oyunseverler binlerce oyunu tek bir ekrandan oynayabilecek. Heyzap | Flash Oyun Cenneti

Heyzap sitesini kuran Immad Akhund ve Jude Gomila bu fikri geliştirdiklerinde Londralı olmanın getirdiği bir avantajla başlamışlar. Start-up halinde umut vaad eden girişimcilere sermaye sağlayan Y Combinator ilk destekçileri olmuş. Şimdi ise Amerika’nın dijital sanayisinin kalbinin attığı Silicon Vadisi’ne taşınmışlar (Silicon Valley).

Siteleri henüz Beta aşamasında olduğu halde müthiş bir şekilde yayılıyor. Bu devasa Internet trafiğiyle Heyzap’ı ayakta tutabilmek ve oyun geliştiricilere gelir sağlamak için online oyun reklamcılığı sistemi olan Mochi Media ile anlaşmışlar. Elbette $2.2 milyar dolarlık oyun pazarı her yıl %25 büyüme eğrisi ile inanılmaz bir yatırım anlamına geliyor. 217 milyon insandan fazlası düzenli online oyuncusu.

gomilaveakhundBu iki gencin ilk başarısı bu değil. Immad Akhund Clickpass.com‘un kurucusu. Site bir sürü parola ve kullanıcı ismi ile sitelere üye olmak yerine, kendisine bir kez üye olunduğunda diğer sitelere girişinizi sağlıyor. 100.000’den fazla üyesi olan sistemi, Sythasite 2008 sonunda alıyor. Akhund böylece yeni hedeflerine yol alıyor. Jude Gomila ise Sugar Global’ın kurucusu. Dijital Fotoğraf çerçevesi satışı ile başarı elde ediyor. Böylece ikisi Heyzap oluşumuyla büyük bir işe el atmış oluyorlar.

Bu yeni oyungeliştiriciler için de geleceğe umutla bakmaları ve global pazara giriş imkanı demek. Heyzap pazardaki tek oyuncu değil sıkı rakiplerini geçmesi gerekecek. (Wild Tangent, Oberon Media, NeoEdge, Addicting Games, Games2Win, GameCurry ve Kongregate)

Kurucularla yapılan bir röportajı da aşağıya ekliyorum. Internetten zengin olma hayali taşıyan gençlerimize bir fikir verebilir. (İngilizcedir)

Jude Gomila ve Immad Akhund – Heyzap –

Peki sistem nasıl çalışıyor?

Oyun oynamak isteyen ziyaretçi sitenize veya heyzap.com’a gittiğinde karşısına bir Flash oyun geliyor. Oyunu beğendiyse hemen oynamaya başlıyor. Beğenmediyse bir sonraki oyuna geçiyor ve sistem daha şimdiden binlerce oyunla karşınıza çıkıyor. (Şu an 6000’den fazla)

En popüler oyun kategorileri ise Sports (Spor Oyunları), Shooter (Ateş Edilen Oyunlar), Strategy (Strateji Oyunları), Puzzle (Bulmaca Oyunları), Action (Aksiyon Oyunları), Multiplayer (Çok kullanıcılı Oyunlar), Adventure (Macera Oyunları) ve Life & Style (Hayat ve Stil Oyunları)

TAKİBE ALIN:

X (Twitter) Takip Edebilirsiniz: 
twitter.com/ssonmez

Bilimkurgu okumayı seviyorsanız,
Starbul ilginizi çekecektir. www.starbul.com

Youtube Kanalım: 
www.youtube.com/suleymansonmez 


Hemen oynayalım mı? Aşağıya sistemi ekledim. Sevdiğiniz tür oyunu seçin. Oyun ekrana büyüyecek ve bağlantı hızınıza bağlı olarak yüklenecek.


SİTE SAHİPLERİ NASIL YARARLANABİLİR?

Sistemin size bir embed / gömülebilir kod vermesi ile sitenizin herhangibir yerine bu kodları ekleyebilirsiniz. Sistem size üç farklı ebatta oyun sunacak
– Large embed (650px by 650px)
– Medium embed (425px by 344px)
– Small embed (190px by 190px)

Belirli bir oyun türünü sunmak gibi daha fazla ayarı ile oynamak istiyorsanız siteye ücretsiz üye de olabilirsiniz. Ayrıca Heyzap programlama ile arası iyi olanlara bir oyun API‘si de veriyor.

WordPress siteniz varsa müjdeli haber bir eklenti hazır bile 🙂 http://wordpress.org/extend/plugins/heyzap-games/

Siteniz Blogger’da ise sizi buraya alalım. http://www.heyzap.com/publishers/blogger Blogger sitenize kolayca eklendiğini göreceksiniz. diğer widgetlar gibi ayarlara da ulaşabileceksiniz.

Kısacası Güneşin Tam İçinde’nin bu sayfasına girerek artık binlerce oyundan seçebileceksiniz 🙂

Kaynakça:
Heyzap
Immad Akhund’un Blogu
Jude Gomila’nın Blogu
www.telegraph.co.uk
http://venturebeat.com
www.techcrunch.com/

TAKİP İÇİN : Yazdığım Kitaplar | Youtube | Twitter | Instagram



3 YORUMLAR

  1. Yıllardır bu işten ekmek yiyorum ve sektörle iç içeyim ama Heyzap’dan bu yazınız sayesinde haberdar oldum. Sanki oyuncular için değil, site sahipleri için yapılmış. Pazarın liderleri gibi oyuncuları girip doğru düzgün oyun oynayabileceği bir site asla değil. Ziyaretçi sayısı da benim kendi halindeki flash oyun sitemden bile çok daha az. Heyzap’a yaptığım oyunları yükleme zahmetinde bile bulunmadım. Geliştiricilerin oyunlarını yükleyebildikleri sitelerin başında gelen Newgrounds.com ve Kongregate.com’un yanında hiç ama hiç şansı yok.

    Saygılar

  2. Erman Bey, başarılı start-upların / yeni oluşumların çıkış öyküleri birbirine çok benzer. Youtube’u ilk çıktığı günden beri izliyorum. Benzer şekilde çıkmıştı. En başta ne olduğu bile anlaşılamamıştı ve sonrasında geldiği yer ortada.

    Bence bir oyun geliştirici iseniz daha bir ayda 4000 oyun kayıtlıyken şimdi 6000 oyun varsa ve süratli bir büyüme eğrisi görülüyorsa ticari düşünmenizde ve oyunlarınızı eklemenizde yarar var diye düşünüyorum.

    Elbette kısa süre sonra Heyzap’ın durumu ortaya çıkacaktır. Yazı içinde belirtmiş olduğum gibi Kongregate başta olmak üzere rakipleri çok güçlü.

  3. Oyun siteleri üzerine son günlerde ‘ticari’ düşünüyorum. Bu yazı çok ve dolayısıyla heyzap çok işime yarayacak gibi duruyor. Teşekkürler hocam.

    Erman’da diğer rakip siteleri eklemesiyle benim açımdan tadından yenmez bir kaynak oldu.

    Not : Erman’ın sitesi http://www.games121.com da sevdiğim oyun sitelerinden biridir. Genç yaşta bu tarzda oyunlar yapmak herkese nasip olmaz diye düşünüyorum. Onu da tebrik etmeden geçmeyelim diye belirteyim dedim.

YORUMUNUZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız