

Şimdi öncelikle söyleyeyim şu markadır diyemeyeceğim. Çünkü hafta bazında değişebiliyor. Neden mi? Çok, çok, çok önceleri ben de herkes gibi sağda solda satılan ucuz pillerden alıyordum. Öğrendim ki içerikleri çevreye zararlı, civa gibi pek çok şey içeriyor. Suyu, toprağı ciddi anlamda kirletiyorlar.
Ucuz görünmelerine karşı akma, sızdırma yaptıklarında cihazınızın bozulmasına yol açabiliyorlar. Böylece tanınmış markalara yöneldim. Bir baktım her elektronik cihaz Duracell’le geliyor. :))
Bir süre onları kullandım. Sonra yine öğrendim ki dijital cihazlar için anlık çekilen akım nedeniyle piller birden bitiyor. Mesela flashlı foto çekimi yapınca. Böylece daha özel pillere geçtim.
Kadıköy’de gezerken bilgisayar dergilerinde rastladığım GP pilleri görmüştüm. Gerçekten bir sürü pil almak yerine doldurulan piller almak daha mantıklı ve karlı olacaktı. Böylece pillerimi doldurmaya başladım.
Sonra Sony fotoğraf makinem için gelen Sony pilleri hayretle kullandım. Öyle uzun süre dayanıyorlar ki şaşmamak elde değil.
Galiba GP ya da Sony almalı derken SONY 2500 mAh’lik pilleri aldım. Bunlar muhteşem. Kart dolusu resim çektim, pil göstergesinde azalma bile olmadı halen full. Ancak GP’yi kötülemiyorum aksine onlarda piyasanın en iyileri.
GÜNCELLEME YENİ PİL HABERİ
Size dediğim gibi, sürekli daha iyi pil çıkıyor.
Hemen bilgilendirmek istiyorum. Yeni pilimiz GP ReCyko+
Ne farkı var diğerlerinden?
* Satın aldığınız an şarjlı bir de şarj, dolum bekleme derdi yok.
* 1000 sefer rahatça tekrar şarj ediliyor.
* Normal alkali pillere göre 4 kat daha uzun çalışıyor.
Türkiye’ye Mert İthalat getiriyor. http://www.mertithalat.com.tr/
——————————
Önümüzdeki yıllarda 5-6 sn’de şarj edilen, günlerce dayanan piller yolda. Bekleyelim.
Bir türlü anlamadığım bir şey var. Neden halen pillerimizi o cihazın üzerine yapıştırılabilecek güneş enerjisi hücreleri şarj etmiyor? Hasret kaldım bu olaya. Halbuki güneş enerjili hesap makineleri yıllardır piyasada.
Kaynakça:
http://forum.donanimhaber.com/m_2481224/mpage_3//tm.htm#6013020
http://www.qsl.net/ta2mbd/elektronik/other/pil.htm
http://www.thomas-distributing.com/sonyrechargeablebattery2300aanimh.htm
http://www.onlybatteries.com/
http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=8705
Güneşin Tam İçinde'yi RSS'inize ekleyin, yeni konuları kaçırmayın
"RSS Nedir?" diyorsanız tıklayın
Bu konular da ilginizi çekecektir
Yazar: Süleyman SÖNMEZ |
Bu yazı toplamda 2,007 kez, bugünse 0 kez okundu. Yazma Tarihi: 6 Mar, 2007 Kategori: Bilim ve Teknoloji, Enerji, Günlük Yaşam
Sayfanın adresi: http://www.gunesintamicinde.com/hangi-pil-daha-uzun-omurlu/trackback/
Makalede kullanılan etiketler: Bilim ve Teknoloji, Enerji, Günlük Yaşam, GP, GP ReCyko+, Hızlı Şarj, mAh, Philips, Pil, Pil Ömrü, Sony, Şarj
Sanatçıların Güneşin Tam İçinde için verdiği özel izin, diğer siteleri kapsamaz, bu nedenle sitede görülen ve kullanılmak istenen başka bir sanatçıya ait çalışma için yine ilgili sanatçıdan izin alınması gerekebilir.
Site içinde üretilmiş olan fotoğraf, tasarım ve yazıların tüm yasal hakları da Süleyman SÖNMEZ'e aittir. Yazılı izin alınmadan basılı medyada ve Internet'te kullanımları Telif Hakları Yasası uyarınca 6 ay ile 2 yıl arası hapis cezası ve 45.000 YTL rayiç bedelle tazminat davası istemiyle karşılaşacaktır. Emsal davalar mevcuttur. İçerik Eczacıbaşı Tasdix zaman damgası ile korunmaktadır.
Telif Hakları ve Creative Commons ile ilgili bilgi almak ve soru sormak için lütfen tıklayınız. Bu konuya yorum olarak yazılan telif soruları konunun anlam bütünlüğü bozacağından yukarıdaki konuda sorulmadıkça yayınlanmayacaktır.

















03 Eki 2007
@ 00:59
Süleyman Sönmez
Size dediğim gibi, sürekli daha iyi pil çıkıyor.
Hemen bilgilendirmek istiyorum. Yeni pilimiz GP ReCyko+
Ne farkı var diğerlerinden?
* Satın aldığınız an şarjlı bir de şarj, dolum bekleme derdi yok.
* 1000 sefer rahatça tekrar şarj ediliyor.
* Normal alkali pillere göre 4 kat daha uzun çalışıyor.
Türkiye’ye Mert İthalat getiriyor. http://www.mertithalat.com.tr/