Günther Uecker / İşaretler ve Yazılar Sergisi


22 Ara, 2006 | Yazar: Süleyman Sönmez | | Kategori: Kültür ve Sanat
Etiketler: , , ,

gunther ueckerGüzel bir tesadüf eseri Nişantaşı’nda rastladım bu sergiye. Gerçekten kendi başınıza girip, önce üst katı, sonra alt katı gezdiğinizde duyarlı bir gözle gördüğünüzde çarpıcı bir etki bırakıyor.
Tarif etmeyeceğim. Ama yolunuz düşerse mutlaka görün diyorum…

Alıntı: Günther Uecker / İşaretler ve yazılar / SERGİ

Tarih: 5 Nisan – 28 Mayıs 2005 (salı – cumartesi 11.00 – 18.30)
Yer: Milli Reasürans Sanat Galerisi, Teşvikiye Cad. 43 – 57, Teşvikiye
Açılış: 5.4.2005, saat 18.00

Milli Reasürans Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle

Bu büyük yerleştirmede Günther Uecker İncil’den ve Kuran’dan barışla ilgili ayetleri biraraya getirerek Musevi, Hıristiyan ve Müslüman inanç dünyalarına ait temel ifadeleri “anlaşılabilir bir diyalog”a dönüştürüyor. Bunların arasında zarar ve yıkımın sanatsal sembolleri, saldırganlıkların gerçekliği ve dinler arasındaki yabancılaşma tehlikesi için birer “uyarı anıtı” gibi duruyorlar.
Günther Uecker (*1930) dünya çapında büyük saygınlık gören avantgart Alman sanatçılarından biridir. Diğer eserlerinin yanısıra, sanatçının doku dizisiyle gerçek mekânı harekete geçiren iki boyutlu çivi objeleri bir çığır açmıştır.

İstanbul’daki enstalasyonu şahsen kuracak olan sanatçı, izleyicisiyle biraraya gelecek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor. Açılışta Alman Federal Meclisi Başkanı Wolfgang Thierse bir tanıtım konuşması yapacaktır.

http://www.goethe.de/om/ist/tupausst.htm
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=150073
http://de.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCnther_Uecker 



Süleyman Sönmez
SÜLEYMAN SÖNMEZ

Paylaş










Additional comments powered by BackType




Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor. Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın.

İyi okumalar, keyifli dakikalar :)



Google
 
      Alıntı, Telif, Creative Commons nedir?


Daha fazla konu görmek için tıklayın >

GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

Süleyman Sönmez 2006 yılında kurduğum kültür sanat, eğitim, bilgisayar teknolojileri, fotoğrafçılık, bilim ve sinema başta olmak üzere 839 konu, 5,402 yorum ve 30 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan; televizyonda, basında ve radyoda pek çok kez tanıtılmış orijinal içerikli sitedir.

Sitedeki görsel ve yazılı eserler iletişime geçip yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz. Site, tasdix zaman damgası ile korunmaktadır.

Güneşin Tam İçinde Facebook'ta siz de katılın!

* Aromatik Terapi, Oda Kokuları İsm-i Cam




  



DİĞER WEB SİTELERİM


* Mihrace.NET * 3d Gözlük * Cizreli Ebu’l-iz * Sunosphere * Süleyman Sönmez