Google Adsense ile çalışıyorsanız kuralları bilirsiniz. Asla sitenizdeki reklamlara tıklamazsınız ve tıklamaya teşvik etmezsiniz. Bunun sebebi haksız bir kazanca sebep olacak olmasıdır.
Prensip olarak, gittiğiniz sitelerde gerçekten ilgileniyorsanız, reklamlara tıklamanız daha doğrudur. Ancak belli bir network ağı içinden bağlanıyor ve tüm ağ aynı adresi kullanıyorsa ve arkadaşlarınız sitenize girince üstüne üstlük sizden habersiz, yardım olsun diye reklamlarınıza tıklıyorlarsa bazı sorunlar yaşarsınız. Mesela Google’dan ciddi e-mailler alabilirsiniz. Bu tatsız sorunu çözmek gerektiğinde, önce insanları bilinçlendirmeniz gerekir. Ardından sizin giriş yaptığınız Internet hattı sabit bir hatsa, IP sini öğrenmelisiniz. Nasıl mı? http://www.whatismyip.com/ adresine girip.
Ardından web siteniz PHP ile yazılmışsa mesela Wordpress tabanlı bir siteyse aşağıdaki kodu kullanarak gelen ziyaretçilerin bir kısmına reklam kodu göstermemeyi seçebilirsiniz. Özellikle kendi bağlantınıza. Kodda yer alan ‘123.45.67.89′ gibi bir çok IP’yi tırnak içinde virgülle ayırarak ekleyebilirsiniz. Bu IP’lerde Google kodunuz görünmeyecektir. Peki değişken IP kullanan bir ADSL bağlantısı varsa? O zaman bu kod işe yaramayacaktır.
<?php
$visitorip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$blockedips = array(’123.45.67.89′, ‘123.56.67.89′, ‘123.67.67.89′);
if (!in_array($visitorip,$blockedips)) {
?>
// adsense kodunuz buraya yazılır
<?php
}
?>
Google Adsense tıklamalarını daha iyi takip etmeyi sağlayan programlar var. Ancak bunlar ciddi olarak sorun yaratabilirler, ya da sözleşme ihlali anlamı taşıyabilirler. Bence Google’un gereksiz tıklamaları bizi strese sokmadan kendisinin otomatik temizletmesi lazım. Reklam yayınlayanın izleyicilerin davranışlarından sorumlu tutulması hatta uyarı almasını çok kırıcı buluyorum. Özellikle dürüst olacağım diye deli gibi uğraşıyorsanız.
Kaynakça:
http://www.webmasterworld.com/google_adsense/3297551.htm


















YORUM YAZMADAN ÖNCE:
Türkçe yazanlar için hatırlatmalar;
* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* "Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...
...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.
* Yurtdışından yazan, Türkçe klavyesi olmadığından ğ, ş, ü, ç, ö, ı harflerini yazamayanlar için:
Lütfen buraya tıklayın, yazınızı yazın ve "Türkçeleştirdikten" sonra, seçip yandaki kutuya yapıştırın. Teşekkürler.
TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI
* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız.* Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.
SİZİN FİKRİNİZ NE? YORUM YAZIN
Lütfen bu makaleyi eleştirin. Aradıklarınızı buldunuz mu?
Sizin için yeterli mi? Neler eklense daha iyi olurdu?
Eğer beğendiyseniz hangi unsurlar çok iyiydi? İç kalite sistemimizin gelişmesi için yorumlarınıza ihtiyacımız var.
yörüngeye girin, yıldızları seyredin :)
Yorumlara Abone Olun
*Esperanto | Umutların Evrensel Dili
*Bülent İnce | Stok Fotoğrafçılığı Üzerine
*Türkiye’nin En İyi Kültür Sanat Blogu Seçildik
*Albino Zeka
*Grafist12 | 12. Uluslararası İstanbul Grafik Tasarım Günleri
*National Geographic Fotoğrafçılık Okulu
*Nimet Demirbağ Sanlıman Bursa’da
*BALKIZ | Terkedilmiş Arabanın Hazin Öyküsü
*Total Recall | Gerçeğe Son Çağrı
*Dünya Günü | Earth Day
*Escape From Sandbox | SEO’ya Yeni Yaklaşımlar
*EuroPass | Evrensel CV Standart Formatı
*The Forbidden Kingdom | Yasak Krallık
*Bloglar İçin Yeni Gelir Modellleri
*Yurtta ve Dünyada “Güneş”li Bir Hava Var :)
*En Sevdiğimiz Film Sahneleri - mim
*Wordpress’le Aramak Yerine, Google’la Para Kazanın
*Pixel Art | Noktalardan Resim Çizenler
*Reklam-im Cennet’ten Döndü!
*Dünyayı Sevgi Kurtaracak
*Evsizler | Homeless
*Whose Hand is this? | Bu El Kimin Eli?
*Bloglama’dan Blog Ödülleri - 2008
*Zoque Forum 9 Yaşında!
*Gel Cihanperver
*Yaş 35, Yolun Sonu mu Eder?
*(ç)Alıntılama Sanatında Zen!
*Fotoğrafçılığın Sırları 1
*“V” for İstanbul
*Güneşin Tam İçinde’de yenilikler | KSSDBSWS 3