Internet reklamcılığında bir adım ötesi, söyleyen Bill Gates’di sanırım, dijital bilgiye ulaşım cihazımız ve kullandığımız browser benzeri yazılım ne olursa olsun reklamı gördüğümüz için ödeme kabul ettiğimiz süreç olmalı.

Yani reklamı yayınlayan ödüllendiriliyor. Çünkü yayın organını paylaşıyor. Ancak reklamı gören ziyaretçi sadece gördüğü için ödüllendirilmiyor. Bilinçaltı mesaj trafiğinde belli paketlerin görünüm sıklığı ile ilgili çeşitli koşullanma çalışmaları var.

Öyleyse kişi kendisinde kalıcı bir tercih değişimi yaratan bu süreci kabul ettiği için ödüllendirilmelidir.

Bir adım öteye gidelim. Eğer kullanıcı belli bir zevki izliyorsa, beğenisi varsa ve girdiği sitelerde karşısına çıkan – içerikle ilişkilendirilmiş – Google reklamları kendisine hitap etmiyorsa bu kişisel reklam yayınının başlaması gerektiğini gösterir.

Şu anda milyarlarca dolarlık bir öneride bulunuyorum 🙂
Google duy beni ve fikri bulduğum için lütfen ödüllendir! Tabii sen çoktaaan bulmadıysan.

Web gezgini bir gmail hesabıyla Google’a üye olur ve der ki “Efendim, ben şu, şu, tür reklamları görmeyi seviyorum, şu tür reklamlar ise hiç ama hiç ilgimi çekmiyor. Nasılsa girdiğim sitelerde bu tür reklamları görüyorum. Beni bu tür reklamlarla bilgilendir. Hoşuma gideni tıklar izler, okurum.”


Bir de şu var. Reklamcılık firmanın ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgi verme süreciyle müşteri talebinin ortak iletişim mecrasında kesişmesi diye özetlenirse, bu üçlü yapıda değişken olmayan sadece reklamcılığın iletişim formasyonudur.

Öyleyse üzerinde oynanması en tehlikeli nokta odur. Firma istediği reklamı yapabilir. Tüketici istediği taleple gelir. Saçma da olsa bunu yapabilir. Ancak bu ikisinin buluştuğu diyelim web ve Google Adsense asla kolay değişemez. Çünkü tüm reklam sürecinin milyonlarca noktada, milyonlarca tüketicinin alışkanlığını aniden değiştirmesi demektir. Olaya bir de bu noktadan bakmalı. O nedenle reklam körlüğü çok ciddi bir süreçle kademeli giderilmesi gereken bir algı tutulmasıdır. Müşteri bunu farketmemelidir. Farkettiği an reklam kalkanları devreye girer ve sadece bilinçaltına yönelik mesajlar kalır.

Son olarak çok iyi bildiğimiz ancak Reklam Körlüğü konusunda başı çeken bir soruyu soruyorum:
Sizce Google, Google reklamları ile en çok hangi firmanın reklamını bedavaya yayınlanıyor? 🙂 ))

Evet 🙂 cevap Google, işte reklam körlüğü ve Google.

Bir gün Google reklam verse kimse görmeyecek.

Kaynakça:
http://www.altiustutasarim.com/arsiv/2007/01/google_reklam_adsense_yayincil.php

TAKİBE ALIN:

X (Twitter) Takip Edebilirsiniz: 
twitter.com/ssonmez

Bilimkurgu okumayı seviyorsanız,
Starbul ilginizi çekecektir. www.starbul.com

Youtube Kanalım: 
www.youtube.com/suleymansonmez 


TAKİP İÇİN : Yazdığım Kitaplar | Youtube | Twitter | Instagram



YORUMUNUZ NEDİR?

Yorumunuzu yazınız
İsminizi Yazınız