YAZDIR    YAZDIR
Favorilere ekle    FAVORİ
Share/Save/Bookmark     PAYLAŞ

Internet reklamcılığında bir adım ötesi, söyleyen Bill Gates’di sanırım, dijital bilgiye ulaşım cihazımız ve kullandığımız browser benzeri yazılım ne olursa olsun reklamı gördüğümüz için ödeme kabul ettiğimiz süreç olmalı.

Yani reklamı yayınlayan ödüllendiriliyor. Çünkü yayın organını paylaşıyor. Ancak reklamı gören ziyaretçi sadece gördüğü için ödüllendirilmiyor. Bilinçaltı mesaj trafiğinde belli paketlerin görünüm sıklığı ile ilgili çeşitli koşullanma çalışmaları var.

Öyleyse kişi kendisinde kalıcı bir tercih değişimi yaratan bu süreci kabul ettiği için ödüllendirilmelidir.

Bir adım öteye gidelim. Eğer kullanıcı belli bir zevki izliyorsa, beğenisi varsa ve girdiği sitelerde karşısına çıkan – içerikle ilişkilendirilmiş – Google reklamları kendisine hitap etmiyorsa bu kişisel reklam yayınının başlaması gerektiğini gösterir.

Şu anda milyarlarca dolarlık bir öneride bulunuyorum :)
Google duy beni ve fikri bulduğum için lütfen ödüllendir! Tabii sen çoktaaan bulmadıysan.

Web gezgini bir gmail hesabıyla Google’a üye olur ve der ki “Efendim, ben şu, şu, tür reklamları görmeyi seviyorum, şu tür reklamlar ise hiç ama hiç ilgimi çekmiyor. Nasılsa girdiğim sitelerde bu tür reklamları görüyorum. Beni bu tür reklamlarla bilgilendir. Hoşuma gideni tıklar izler, okurum.”


Bir de şu var. Reklamcılık firmanın ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgi verme süreciyle müşteri talebinin ortak iletişim mecrasında kesişmesi diye özetlenirse, bu üçlü yapıda değişken olmayan sadece reklamcılığın iletişim formasyonudur.

Öyleyse üzerinde oynanması en tehlikeli nokta odur. Firma istediği reklamı yapabilir. Tüketici istediği taleple gelir. Saçma da olsa bunu yapabilir. Ancak bu ikisinin buluştuğu diyelim web ve Google Adsense asla kolay değişemez. Çünkü tüm reklam sürecinin milyonlarca noktada, milyonlarca tüketicinin alışkanlığını aniden değiştirmesi demektir. Olaya bir de bu noktadan bakmalı. O nedenle reklam körlüğü çok ciddi bir süreçle kademeli giderilmesi gereken bir algı tutulmasıdır. Müşteri bunu farketmemelidir. Farkettiği an reklam kalkanları devreye girer ve sadece bilinçaltına yönelik mesajlar kalır.

Son olarak çok iyi bildiğimiz ancak Reklam Körlüğü konusunda başı çeken bir soruyu soruyorum:
Sizce Google, Google reklamları ile en çok hangi firmanın reklamını bedavaya yayınlanıyor? :) ))

Evet :) cevap Google, işte reklam körlüğü ve Google.

Bir gün Google reklam verse kimse görmeyecek.

Kaynakça:
http://www.altiustutasarim.com/arsiv/2007/01/google_reklam_adsense_yayincil.php




*Yorumların yanında resminizin / simgenizin çıkması için www.gravatar.com'a üye olarak resim yükleyebilirsiniz. Böylece sadece bu sitede değil yorum yazdığınız sitelerin çok büyük bölümünde simgeniz otomatik görünecektir.

BU KONU HAKKINDA SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?




YORUM YAZMADAN ÖNCE:

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar: * Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter. * Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar. * "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir. * "Herkez" denmez "herkes" denir. * "Yaaaa" çok laubali bir sözdür. * "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar. * "Yanlız" değil "Yalnız" denir. * "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz. * "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. * "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir. * "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır. * "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. * "v" yerine "w" yazılmaz...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız. * Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.


GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

2006 yılında kurulmuş, kültür sanat, bilim, sinema, fotoğrafçılık ve bilgisayar teknolojileri başta olmak üzere 793 konu, 3,981 yorum ve 28 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan orijinal içerikli sitedir.

Süleyman SönmezSitenin görsel arabirim tasarımı ile, sitedeki makale ve görsellerin telif hakkı - diğer sanatçılara ait kaynakça ile belirtilmiş eserler ve görseller hariç olmak üzere - Süleyman Sönmez'e aittir. Yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz.


Yeni yazı yayınlandığında haberdar olmak için e-mailiniz ile ücretsiz abone olun.
  






Şu anda 791 üyemiz bulunmaktadır.

YENİ KONULAR

Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor.
Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın. İyi okumalar.



Google
 

ALTIN MAKALELER