YAZDIR    YAZDIR
Favorilere ekle    FAVORİ
Share/Save/Bookmark     PAYLAŞ

Araç çubuklarında ve kayıt ekranlarında ne zaman bir simge koysak, – simge koysak derken biz programcıları kastediyorum :) – gider floppy disket sembolünü koyarız. Diskette mutlaka 3.5 inch şöyle havalı etiketli ve high density olduğu belli olsun diye altında iki deliği olan bir simgedir.  disketicon Disket Sembolünü Atmanın Zamanı Gelmedi mi?
 
İyi hoş ta disketi gömeli ne kadar oluyor? Şimdilerde eski disketlerimi açıp parçalayıp, içlerinden çıkan plastik elektromanyetik hassas tabakayı fotoğraf makinesi filtresi gibi kullanıyorum. Gözle görülmeyecek küçüklükte bir iğne ile delip çektiğim fotolar, biraz pinhole / iğne deliği fotoğrafçılığına biraz da kırmızı filtreye benziyor (Aman dikkat profesyonel makinelerde zarar verebilirsiniz danışmadan denemeyin. Sonra sen söylemiştin olmasın ;)
 


disket6go Disket Sembolünü Atmanın Zamanı Gelmedi mi?Evet konuyu dağıtmayalım, disket bitti. Herkes USB flash memory aldı anahtarlığına takıyor. Kimileri küçük mp3 playerları bu amaçla kullanıyor. Eh, başka dosyaları bir de hardiske kaydediyoruz. Daha, multisession şeklinde CD’ye DVD’ye dosya kaydeden pek kimse görmedim; çünkü riskli.
 
Öyleyse daha önce dediğim gibi bir medya sıkıntımız var aslında hem tekrar yazılabilir, hem başkasına verilir bir dosya kayıt ortamı lazım. Günümüz teknolojisinde gördüğüm şu; az zamanda cihazların çoğu flash memory gibi hareketli parçası olmayan süper saklama ortamlarına kayacak.

Tüm cihazlar kesintisiz geniş bant Internet kullanacak, dosyalar web serverlerde holografik olarak tutulacak ve kişisel makinede saklama sadece bir tercih meselesi olacak. Bu enteresan modellemede bilgi nihai olarak sürekli yer değiştiren akıcı bir enerji formatında olacak. Ancak tek şartla, asla loading… yükleniyor… yazısı görmeyeceğiz.
 

  
Bunların ışığında kaydetme sembolü ne olmalı? Bir web ağı mı? Bir flash disk mi? Ama kesinlikle disket değil :)
 
 




*Yorumların yanında resminizin / simgenizin çıkması için www.gravatar.com'a üye olarak resim yükleyebilirsiniz. Böylece sadece bu sitede değil yorum yazdığınız sitelerin çok büyük bölümünde simgeniz otomatik görünecektir.

BU KONU HAKKINDA SİZİN YORUMUNUZ NEDİR?




YORUM YAZMADAN ÖNCE:

Türkçe yazanlar için hatırlatmalar: * Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter. * Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar. * "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir. * "Herkez" denmez "herkes" denir. * "Yaaaa" çok laubali bir sözdür. * "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar. * "Yanlız" değil "Yalnız" denir. * "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz. * "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir. * "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir. * "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır. * "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır. * "v" yerine "w" yazılmaz...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız. * Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.


GÜNEŞİN TAM İÇİNDE

2006 yılında kurulmuş, kültür sanat, bilim, sinema, fotoğrafçılık ve bilgisayar teknolojileri başta olmak üzere 793 konu, 3,981 yorum ve 28 kategori içeren, blog ödülleri yarışmasında kültür sanat kategorisinde Türkiye birinciliği olan orijinal içerikli sitedir.

Süleyman SönmezSitenin görsel arabirim tasarımı ile, sitedeki makale ve görsellerin telif hakkı - diğer sanatçılara ait kaynakça ile belirtilmiş eserler ve görseller hariç olmak üzere - Süleyman Sönmez'e aittir. Yazılı izin alınmadan kaynak belirtilse dahi "alıntı" adıyla kullanılamaz.


Yeni yazı yayınlandığında haberdar olmak için e-mailiniz ile ücretsiz abone olun.
  






Şu anda 791 üyemiz bulunmaktadır.

YENİ KONULAR

Güneşin Tam İçinde, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce orijinal yazı ve görselden oluşuyor.
Dilerseniz ana sayfamıza göz atın, arşivimizden seçin ya da aşağıdaki kutuda aratın. İyi okumalar.



Google
 

ALTIN MAKALELER