Süleyman
SÖNMEZ 


RSS'le siteye abone olun. Gelişmeleri kaçırmayın. Favorilere ekle   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

S P O N S O R L A R


VİZE TÜRKİYE

Vize Türkiye Yurtdışına çıkarken hangi ülkeler vize istiyor? Formlar nasıl dolduruluyor?
Ya vizeniz onaylanmazsa...
Vize Türkiye, vize işlemlerinizi konsoloslukta takip ediyor.



HAYAL PANOSU

Kişiye Özel Hediye, Hayalinizdeki Çikolatalar Sevdiklerinize en güzel hediye, fotoğraflarınızla ambalajlanmış nefis çikolatalar.


İSM-İ CAM

İsm-iCam
El işçiliği cam bordürler, tabaklar, aydınlatma ürünleri ve aynalar


Reklam vermek için tıklayın.

Kültür Sanat Birincisi

Atatürk’ün Görülmemiş Fotoğrafları

Mustafa Kemal sevgimiz bir türlü yurtdışında anlaşılamıyor. Kendisini ve yaptıklarını çok iyi bilenler bu sevgiyi çok iyi anlıyorlar. Ancak ülkemizi gezen bir çok yabancı turist, diktatör yönetimindeki ülkelerde görülen kendi fotoğrafını zorla her yere astırma olayı olduğunu düşünüyorlar. Halbuki Türk Ulusu Atasının yüzündeki tebessümü, derin zeki ve güven aşılayan o samimi sadakati seviyor. Çocuğundan, yaşlısına zor büyük bir işin altından kalkan bu eşsiz insanının hatırasına, fotoğraflarını asarak, ondan bahsederek ve ilkelerini anlayarak, yaşantısıyla sürdürerek hürmet ediyor, saygı gösteriyor.

ataturkfotolari.jpg

Güzel bir şey gördüm bugün Hürriyet’te. Atamızın daha önce az görülmüş ya da görülmemiş fotoğrafları. Haber şöyleydi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer görev süresi dolarken, 7 yıldır süren çalışmayı bitirdi. “Atatürk Terekesi” adlı çalışmada Mustafa Kemal’in tüm eşyaları, belgeleri kayıt altına alındı. Atatürk’ün hiç yayınlanmayan fotoğrafları gün ışığına çıkarıldı.

İşte Çankaya sitesinde yer alan o fotoğraflar

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN



BU YAZIYLA İLİNTİLİ YAZILAR

MAKALE İSTATİSTİKLERİ



 
   

Yazar: Süleyman SÖNMEZ     Bu yazı toplamda 5,643 kez, bugünse 2 kez okundu.


Konuyu sevdiniz mi? sevdiniz mi?     Sayfayi favorilerinize eklemek için tiklayin. Sayfayı favorilere ekleyin     Yazıcı dostu sayfa   EkleBunu Sosyal Paylaşım Butonu

Yazma Tarihi: 1 May, 2007 Kategori: Atatürk, Eğitim, Fotoğraf


Sayfanın adresi: http://www.gunesintamicinde.com/ataturkun-gorulmemis-fotograflari/trackback/

Bu makalede kullanılan
Etiketler (Tags) :
, , , , , , , , , , , ,

        Alıntı ne demektir? Telif hakkı nedir?


VİZE TÜRKİYE



“Atatürk’ün Görülmemiş Fotoğrafları   ” makalesi için 2 yorum var.



  1. Nevzat ÇAKMAKLI
    07 May 2007
    @ 14:01

    Güzel Türkçemiz için göstermiş olduğunuz çabadan ötürü sizleri kutlamak istiyorum. Böyle çabalara çok ihtiyacımız var. Yolunuz açık olsun.


  2. Emine ALBAYRAK
    12 Jun 2007
    @ 08:38

    Böyle güzel bir görüntüyü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
    Dünyaca büyük bir liderin evlatları olmakla gurur duyuyorum. Her şeyi ile harika bir insan olan yüce ATATÜRK hepimiz sana minnettarız. İzindeyiz, izinde olmaya devam edeceğiz. Ruhun Şad olsun.
    Dilimiz ve yazılım kuralları konusundaki uyarılarınız için de teşekkürler. Evet ne yazık ki Türkçemiz gün geçtikçe kötü kullanılmaya başlandı. Bu da beni üzüyor. Kısaltmalar yapalım derken, anlamsız ve anlaşılmaz hale getiriliyor. Güzelim Türkçemize sahip çıkalım. Hakkını vererek yazalım ve konuşalım. Dilimize giren yabancı sözcükleri çıkaralım. Öz Türkçemizi kullanalım.
    İyi çalışmalar.



* Gravatar kullanan tüm sitelerde yorumunuzun yanında sembolünüzün olması için www.gravatar.com'a resim yüklemelisiniz.


YORUM YAZMADAN ÖNCE:


Türkçe yazanlar için hatırlatmalar;

* Cümle büyük harfle başlar, nokta ile biter.
* Noktadan sonra boşluk bırakılır, yeni cümle başlar.
* "gelcem, gitcem, gidiyom" denmez "geleceğim, gideceğim, gidiyorum" denir.
* "Herkez" denmez "herkes" denir.
* "Yaaaa" çok laubali bir sözdür.
* "bU şEkiLDE" yazmak sadece okuyanı yorar.
* "Yanlız" değil "Yalnız" denir.
* "ğ" harfi "g" şeklinde yazılamaz.
* "Dahi" anlamındaki "de" ayrı yazılır. Yani "Bende, sende" denmez, "Ben de, sen de" denir.
* "Geldimi?" yazılmaz "Geldi mi?" yazılır. Soru takıları ayrı yazılır. "OKmi?" değil, "Tamam mı?" denir.
* "ahmet, belgin, duru" denmez. "Ahmet, Belgin, Duru" denir. Özel isimlerin, illerin, ülkelerin ilk harfleri büyük yazılır.
* "ki" eki, bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı, iyelik eki olarak kullanıyorsa birleşik yazılır.
* "v" yerine "w" yazılmaz...
...
Yani Türkçe, Türkçe yazılır. MSN Türkçesiyle değil.

* Yurtdışından yazan, Türkçe klavyesi olmadığından ğ, ş, ü, ç, ö, ı harflerini yazamayanlar için:

Lütfen buraya tıklayın, yazınızı yazın ve "Türkçeleştirdikten" sonra, seçip yandaki kutuya yapıştırın. Teşekkürler.

TÜRKÇE YAZ KAMPANYASI

* Web siteniz varsa lütfen "TÜRKÇE YAZ" kampanyasına katılın. Sitenizi onur listemize ekleyelim. Detaylı bilgi için tıklayınız.

* Eğer konuyla ilgili değil, güzel Türkçe kullanımı için yorum yazmak istiyorsanız, lütfen Türkçe Yaz Kampanyası'nın sayfasına buyrun.

SİZİN FİKRİNİZ NE? YORUM YAZIN


Lütfen bu makaleyi eleştirin. Aradıklarınızı buldunuz mu?
Sizin için yeterli mi? Neler eklense daha iyi olurdu?
Eğer beğendiyseniz hangi unsurlar çok iyiydi? İç kalite sistemimizin gelişmesi için yorumlarınıza ihtiyacımız var.






Google
 



YAZI ARŞİVİ : Bu sitede tümü orijinal, özenle hazırlanıp araştırılan, yüzlerce yazı ve görsel var. Dilerseniz ana sayfamıza bir göz atın ya da konu listemizden seçin. İyi okumalar.